Óravásárlás előtti jótanácsok!
...vagy, hogyan csináljunk használt órából újat,
egy pillanat alatt Kattintson a képre!

Bezár
Órák, karórák, óra szíjak széles választéka megtekinthető ide kattintva
Órák javítása, óra számlap felújítása, óra üveg készítés
Belépés

Tudja hogy mi az órák ellensége?

Az óra ellenségei, amit feltétlen tudnia a kell



Vegyszerek
Amennyiben az lehetséges, ne engedje, hogy az órája olyan vegyszerekkel érintkezzen, mint az agresszív kozmetika, illatszerek, tisztító szerek és oldóanyagok. Ezekkel való hosszabb érintkezés a tok, a tömítések, a bőrszíj és az óra karkötőjének megkárosodásához vezethet.


Mágneses terek
A mágneses indukció, főleg a mechanikus óráknál, felgyorsult vagy lelassult járást, illetve teljes megállást okozhat. A lendkerék szálának keresztezését a számítógépekbe, hangfalakba vagy mobiltelefonokba elhelyezett apró permanens mágnesek is okozhatják. Egyszerűbb esetekben az óra mágnesességét speciális készülékkel lehet eltávolítani, súlyosabb károsodások esetén összetettebb szervizes beavatkozásra is szükség lehet.


Extrém hőmérsékletek és azok hirtelen ingadozása
Az extrém hőmérsékletek súlyosan befolyásolhatják az óra pontosságát. Ezért ne tegye ki 60 celsius fok feletti ilyen pl. a szauna és 0 celsius fok alatti hőmérsékletnek, viszont ez nem vonatkozik az alacsony hőmérsékletekre alkalmassá tett modellekre.



Ütések/Ütközések

A karórák nem kedvelik az ütéseket. Ez az állítás megint csak nem vonatkozik azon modellekre, melyek szerkezetileg fel vannak rá készítve. A rázkódások következtében megsérülhet a szerkezet, a védő üveg és az óra többi belső alkatrésze. Nem szokatlanok a leesett óramutatók, vagy levált indexek. Az órával való nem megfelelő bánásmód és annak erős ütésekkel való találkozása nagy valószínűséggel a garanciális javítás jogának elutasítását fogja eredményezni.

A Facebook adatlapodon később is megtalálod ezt az oldalt, ha a Megosztás gombra kattintasz.

Összes termék